Monday, 1 April 2013

Sungguh aku rindu~

Dah seminggu xsembahyang
hati rasa gundah gulana..
Ya Allah sungguh aku rindu untuk sujud kepadaMu..
Sukar untuk digambarkan perasaan itu...

Wednesday, 6 March 2013

Suratan @ kebetulan??

Masa dia nikah, sy demam teruk..mc 2 hari..
kebetulan b4 tu sy makan durian bnyk sgt..

Selepas dr tu lama xdemam..until last week demam balik..
2 hari gak mc..tp kali ni xthu kenapa demam..ttba jer..sy asyik dok fikir mcm mna bleh ttba demam
mungkin ada terkena hujan kot..
cuaca skang kan xmenentu..

but i just got a news, dia dah dapt baby..last weekend kot..
xthu details about the born..thu gitu2 je..

Tetiba bleh terfikir..
suratan ke kebetulan??
dia nikah..sy demam
dia dpt anak..sy demam gak..

Ok kebetulan je semata2 sbenarnya
sje je nk fikir luar alam..
hahaha...move forward Nadia..
past is past..
Kami semua bahagia sekarang..
Yeah..happy3..

Tuesday, 26 February 2013

Xde tajuk~

Bosannya...
Environment ofis sgtlah negative semenjak 2 menjak ni..
Ofismate i ckp, biasalah dah nk dekat2 audit ni..bos asyik meroyan je..
haha..ye la pastu nk kena bg bonus bagai..huhu..

 tadi sy termelatah setelah kena cucuk dipinggang oleh my ofismate..
 Maka terbongkarlah rahsia saya seorang yg melatah..hehe..
 maluuu..huhu
 tp d best part is ofismate i ckap..xpe..org melatah ni pasangan dia handsome..
 okeh sy sgt berbunga2 hati mendengarnya...koya je kan..haha

  Okey meh sy mmbuat pengakuan..selain ciri2 utama solat 5 waktu dan tidak merokok,
  ciri2 suami pilihan   ialah yg handsome..
  Ko memang teruk nadia!haha..
  Honest to say, b4 this sy xpandang paras rupa pun..
  Dulu ada la org tu selalu ckp, bila ada lelaki yg kacau sy mesti dia akan kata..mesti hndsome..
  Dan sy akn mnjawabnya~ sy xpndang rupa pun so dont worry..ececeh..setia la kunun!
 
  Tapi nowadays, sy sudah bertukar arah..haha..people change and i dont know why..
   Mungkin org akn ckp mcm la kau lawa sgt nk yg handsome..
   n my cousin ajar i jwb, sbb i xlawa la nk cari yg hndosme..biar dpt ank comel..kui3...

    Sekadar impian dan harapan..
    Namun semuanya Allah dah tentukan..
    Xperlu risau dan persoalkan..
    Masa yg akn menetukan..bila sampai masa nnt kita akan tahu..
    Terjawablah segala persoalannn....^_________^

   

Monday, 18 February 2013

Risau~

Risau kpd benda yg xpatut..
patut ke?xpatut pun klu fikir..
Tp xtahu knp perlu rasa risau...
Ada ke org lain yg ada perasaan yg mcm ni??
Kalau ckp kat org lain, mst org kata sy ni xnormal....huhu..
Entah..sy pun rsa pelik untk diri sendri..
Sekian Terima Kasih~

Thursday, 31 January 2013

~31113~

Xde pape yg menarik, just a nice date...
ofismate sy bersalin malam td..
baby boy..yeah!dpt tarikh cantik..


Wednesday, 30 January 2013

Propa~

Klu perempuan propa, biasa kot
Klu lelaki yg propa??
hahaa..no komen..

Dah nak msuk bulan Feb..
mcm mna progress dlm mncapai azam??
hehe..no komen...

Sesuatu yg xterungkap dan sukar untuk ditafsirkan~

Wednesday, 9 January 2013

Niat~

Hari ni sume org kat ofis ceria~sebb bos xde..hehe
Keje pun xbrapa nk ada..so kita berblogging la yer..

Hari ni sy nk cite pasal braces..
Niat di hati nk pakai braces dah lama ada..sejak dr sekolah lg
Tp sedia maklum lah pakai braces ni kosnya riban2..
Pastu kakk sy yg mula2 pkai braces..selalu lah refer dekt dia pasal braces..
Sy berniat 3 bulan sy kerja sy nk pakai braces..
Smngt berkobar2 bila kakk sy dh bukk braces dia..cantk!

Tp ttba nk kawin bertunang bagaila..so niat nk pakai tu hilang camtu  je..
Sebb saving duit untuk niat di atas..
Tapi bila dah xjadi tu sume, maka niat ini boleh dteruskn..hehe
See ~ Hikmahnya xjadi kahwin..ngeh3..

Bulan Ramadhan thun lepas, sy bangun hampir setiap malam untk merealisasikn niat ni..
Mntk petunjuk, jika kptsan ini yg terbaik, permudahknlah dr segi pemilihan tempat dan kewangan yg pastinya..~

Ini dsebbkn niat sy untk pakai braces ni dh tertangguh hampir setahun selps sy berkerja..
bnyk halangan terutamanya dr segi kewangan..

Sambil2 tu bnyk research gak yg sy buat, cari klinik dan sbgainya..
Alhamdulillah..antara doa2 Ramadhan yg dimakbulkn..
Bila sy bukk mulut dgn mak pasal braces, ttba ayah sy nk bg 2K untk sy buat braces..
Masa tu xthu nk kata apa..b4 this klu ckp pasal braces xda sokongan pun dr dorang..
Masa tu trus teringt pd Allah..terima kasih Ya Allah kerana mmpermudahkn jalan..
Betulah..berdoalah, Allah xkan sia2kan doa hambaNya..

Seterusnya jalannya sgt2 mudah..
bermula dgn kakk sy ternmpk klinik orthodentic yg baru bukk kat bukit katil
dan saya pun pergi la ke klinik tu dgn niat survey..
b4 this dh bnyk survey thru internet..
berbelah bhgi nk buat kt puchong, shah alam atau melaka..

Last2 sy buat kptsn buat kt mlk coz hampir setiap mnggu sy blik mlk..
Maka dgn niat nk g merisik kat klinik tu, sy pun pergi dgn emak dan kakk ipar sy (rmai plak escot..hehe)
Tp nk kata jlnnya sgt mudah, masa sy smpai xde org pn
So sy terus dpt berckp dgn Dr kat klinik tu..
hari tu gak, dia check gigi, buat scaling, moulding terus..hebatkan..

Pastu dia ckp, dia akn study dulu model gigi sy samada perlu cabut atau tidak..
Dia akan col nnt untk next perjumpaan..

So dpendekkn cerita sy kena cabut 3 batang gigi..dr kata xlah cabut skaligus..mgkn cabut 2 btg pagi sbtu, tghri 1 batng dan hari ahad dh bleh trus bonding..tp klu keadaaan sy ok bleh cabut tiga2 terus..sy rasa mcm terkesima jap..so fast...

Hari sbtu 6/10/12~  sy cabut gigi..3 btg skaligus..
Ahad 7/10/12~ sy dah sah bergelar si gigi besi..hehe
Dr bg mc 2 hari..padahal sy mntk 1 hari je..tp sempt gk ckp gurau2 dgn dr klu nk bg 2 hari pun bley..
so dia pn bg 2 hari..hehe thnk you doc..

Dr mula sy bukk mulut dgn mak pasal braces, hingga sy berjaya memakai braces,
it takes about 2-3 weeks only..padahal sy dh merancang bertahun2..
Erm bila sesuatu tu Allah dh tetapkn bila nk jadi, ia akn jd dgn sekejap je..
Put your trust in Allah...in Shaa Allah everything gonna be find..

in next entry in shaa Allah sy akn cerita camna pengalamn memakai braces, cost dan sbgainya..
In Shaa Allah~





Tuesday, 8 January 2013

Dah 3 bulan~

Saya berfikir bnyk kali untk menulis entry ini..
Fikir punya fikir, akhirnya sy buat kptusan untk tulis..
Diam x diam dah 3 bulan dah..

Dalam 3 bulan tu, dah 3 kali apoinment bulanan wajib yg sy pergi..
sebelum tu ada dlm 3 4 kali gak sy berulang alik ke sebuah klinik..
sblm scra rasminya sy perlu menghadiri apoinmnt bulnn..

So tiap2 bulan sy akn jumpa dr saya..
Doktor sy bernama Dr Farid ~melampau x bgtau nama dr kat cni..hehe
sy xaspek sy akn dpt Dr lelaki..klu boleh sy nk dr perempuan yg merawat saya..
tapi apakn daya, untk rawatan yg perlu saya jalani itu dr specialist memng dia sorang..
So redha je la..

Kawan2 jgn suspen yer..sy xde penyakit yg serius pun..hehe
sy hanya dpt kawan baru je yg di pasang dlm mulut sy..
dan kawan sy ni selalu menyebabkn sy mendapat ulser..
sekarang ni pun tgh mengalami ulser..huhu..

ingt x pasal sy kata sy dah mcm betty yo soy betty la fea??~bajet je org nk ingt..hehe
Yes saya dah mcm betty...with spec and braces..hua3..
dan sejak sy memakai bendaalah ni bila ambik gmbr sy dah xbleh nk tutup mulut
sebb nmpk mulut mcm kembung dan macam memuncung je..
B4 this semua gmbr2 sy senyum tutup mulut~sbb sedar gg xcntik..huhu
so skang ni sbb xnk nmpk muncung sy kena senyum nmpk gigi..huhu..
Ini lah contoh pic sy setelah berbraces..
bila ada mood nnt sy akan share mcm mna pgalaman berbraces..hihi..

                                   with my sister..ex-pemakai braces gak..dah cun kan gg dia skang..

Thursday, 3 January 2013

Tiga

Xde entry lg untuk 2013 ni..
So this is the first entry for this year..
Hari ni 3.1.13...agak cntik gak tarikhnya..
jatuh pada hari khamis..

Disebabkan thun ini ialah tahun 2013, maka survey tarikh pun semuanya tgk no.3..hehe
antara tarikh2 yg cantik thun ni:

3.1.13~khamis
1.3.13~ Jumaat
13.3.13~Rabu..

ada ke lg yg cantik??sy aimed 1.3.13 tu..hahaha..sebb hari jumaat..
favorite no sy memng no 3..hehe..

Tapi sebenarnya ada apa dgn no2 tu??mungkin dsebbkn senang nk ingt kot..
Tp klu hari tu hari yg istimewa, bagi tarikh apa pun pasti akan ingt..

So pada sy skang ni tarikh tu dh xpenting..
sy dah melalui fasa2 pemilihan tarikh yg akhirnya mnyebbkn sy kecewa bila melepasi tarikh tersebut tp apa yg dirancang xmenjadi pun..

at first place..
11/11/11 untk nikah tanpa bertunang- baru sebut2 je..
Pastu serius plan..9/10/11 bertunang - cancel
10/11/12 , nikah - hancur berkecai

Kita merancang, Allah merancang, tapi Dialah sebaik2 perancang..

* Barang yang lepas jangan di kenang...

Hehe..bukan saje2 nk kenang..
tp setiap yg berlaku tu mesti ada sebb dan dtg bersama hikmahnya..

Setelah apa yg telah dilalui menjadikan saya lebih matang dan lebih belajar erti syukur
Saya hari ini lebih kuat dari dulu dan pastinya lebih matang untk merancang sesuatu..

Happy new year..2013..