Thursday, 29 September 2016

Honeymoon honeystar

Saat indah untuk di kenang...
our honeymoon location
Pantai Pengkalan Balak & A Famosa Resort..
Jalan dekat2 je sbb kesuntukkan masa..
dah nk sambut puasa...
enjoy the moment...

The Wedding Day

Alhamdulillah...

Syukur kpd Allah di atas jodoh yg Engkau kurniakan..
27/5/2016..lepas Isyak selamat la sy bergelar seorang isteri..
28/5/2016~ majlis kat rumah saya
29/5/2016-resepsi belah suami...

Majlis walimah yang simple seperti yang say impikan..
I'm married to my ex schoolmate..ching3..
Jodoh ketentuan Allah...
siapa sangka..
4 months already..
May Our enduring love be the crown jewel that ties together all the rest...
Semoga kekal sampai syurga...aminn..








Thursday, 11 February 2016

In 2 years

2 tahun xberblogging..
2 tahun menyepi..
kalau disorot kembali apa yg berlaku dlm tempoh 2 tahun ni, mcm2..terlalu bnyk nak cerita..

2014...lepas 3 org senior kat ofis berenti kerja berturut2, sy dilantik mnjadi HOTD (Head of Tender Department)..maka bermula kehidupan yg terlalu sibuk...terlalu fokus dengan kerja..rutin harian hny pergi kerja balik kerja dan pergi kerja balik...end of 2014 baru sy sedar sy terlalu berkerja keras untuk tempoh setahun ini sehinggakan terlupa tentang diri sndri...

Hujung tahun i made a decision to resign..atas bnyk factor..nak cerita pn penat..hehe...
early 2015 i set up my own company...16/2/2015 tertubuhlah NR Multi Trading...di sini pun terlalu bnyk kisah suka dan duka yg ditempuhi..until now, almost 1 year this company..sy masih galau dlm meniti onak duri untuk melihat NRMT berdiri..masih merangkak2...

Dan hari ni kurg lebih 3 bulan lg sy akan bergelar seorang isteri...mcm xpercaya tp kena percaya..
Masih diuji..di saat bergelut dgn situasi compny sy perlu menyediakan diri untuk menjadi seorang isteri..

Hidup ini xsunyi dari diuji..syukur setiap ujian tu masih lagi mampu sy tempuhi..
Alhamdulillah Allah atas segala yg telah Engkau beri....

Semoga terus kuat untuk hadapi hari2 yg mendatang...

I'm Bride to be..insyaAllah... :)


Umrah & Ziarah

Assalammualaikum..
blog dah bersarang...😊😊
dah lama xupdate blog..

Alhamdulillah pada 8-18/12/2015 yg lepas sy dan keluarga telah direzekikan untuk ke tanah suci Mekah untuk menunaikan umrah...

Dah lama pasang niat nk pergi umrah..
dulu2 kengkonon nk g umrah dgn suami lepas kawin..tp alkisahnya xjd kawen..😁😁😁
tapi niat hti tetap diteruskan..pernah dgr org kata klu kita ada niat n doa sungguh2 nk pergi sana msti akn smp jgk..selama 4 thun berkerja dr start keje dh stat smpn duit nk g umrah..tp duit smpnn xprnh nk cukp..maka harapan nk g umrh di usia muda rsa mcm tggl hrapan...

yang ada hny doa..selepas xjadi kawin, sy berdoa dn psg tekad sungguh2 nk g umrah..nak doa kat sana di kurniakan pengganti/jodoh untk sy..sbb rsa mcm bert sgt jodoh nk smpai..😊😊..Alhamdulillah berkat doa sunggh2 hjt sy tercapai jgk..dpt jejak ke tanah suci..bukn dng duit smpnn tp pergi atas tajaan..see..klu Allah nk bg rezeki mcm2 cara..kite hny doa saja..bnda yg kite rsa mustahil insyaAllah boleh jadi...

niat asal pergi nak mohon dipermudhkan jodoh dan diberi pengganti yg lebih baik..tp belum smp kat sana Allah dh makbulkan doa tu..part tu mngkn boleh cerita dlm entry yg lain..😊😊

Alhamdulillah...bnyk kenangan di sana..kenangan yg sgt manis..biar diabadikan di sini untk bacaan sy dikemudiann hari nnt..insyaAllah..








Monday, 1 April 2013

Sungguh aku rindu~

Dah seminggu xsembahyang
hati rasa gundah gulana..
Ya Allah sungguh aku rindu untuk sujud kepadaMu..
Sukar untuk digambarkan perasaan itu...

Wednesday, 6 March 2013

Suratan @ kebetulan??

Masa dia nikah, sy demam teruk..mc 2 hari..
kebetulan b4 tu sy makan durian bnyk sgt..

Selepas dr tu lama xdemam..until last week demam balik..
2 hari gak mc..tp kali ni xthu kenapa demam..ttba jer..sy asyik dok fikir mcm mna bleh ttba demam
mungkin ada terkena hujan kot..
cuaca skang kan xmenentu..

but i just got a news, dia dah dapt baby..last weekend kot..
xthu details about the born..thu gitu2 je..

Tetiba bleh terfikir..
suratan ke kebetulan??
dia nikah..sy demam
dia dpt anak..sy demam gak..

Ok kebetulan je semata2 sbenarnya
sje je nk fikir luar alam..
hahaha...move forward Nadia..
past is past..
Kami semua bahagia sekarang..
Yeah..happy3..

Tuesday, 26 February 2013

Xde tajuk~

Bosannya...
Environment ofis sgtlah negative semenjak 2 menjak ni..
Ofismate i ckp, biasalah dah nk dekat2 audit ni..bos asyik meroyan je..
haha..ye la pastu nk kena bg bonus bagai..huhu..

 tadi sy termelatah setelah kena cucuk dipinggang oleh my ofismate..
 Maka terbongkarlah rahsia saya seorang yg melatah..hehe..
 maluuu..huhu
 tp d best part is ofismate i ckap..xpe..org melatah ni pasangan dia handsome..
 okeh sy sgt berbunga2 hati mendengarnya...koya je kan..haha

  Okey meh sy mmbuat pengakuan..selain ciri2 utama solat 5 waktu dan tidak merokok,
  ciri2 suami pilihan   ialah yg handsome..
  Ko memang teruk nadia!haha..
  Honest to say, b4 this sy xpandang paras rupa pun..
  Dulu ada la org tu selalu ckp, bila ada lelaki yg kacau sy mesti dia akan kata..mesti hndsome..
  Dan sy akn mnjawabnya~ sy xpndang rupa pun so dont worry..ececeh..setia la kunun!
 
  Tapi nowadays, sy sudah bertukar arah..haha..people change and i dont know why..
   Mungkin org akn ckp mcm la kau lawa sgt nk yg handsome..
   n my cousin ajar i jwb, sbb i xlawa la nk cari yg hndosme..biar dpt ank comel..kui3...

    Sekadar impian dan harapan..
    Namun semuanya Allah dah tentukan..
    Xperlu risau dan persoalkan..
    Masa yg akn menetukan..bila sampai masa nnt kita akan tahu..
    Terjawablah segala persoalannn....^_________^